xcounter
#

Як завести та угнати кинутий рашистами танк Т-72 (відео)

Як завести та угнати кинутий рашистами танк Т-72 (відео)
13370

Детальне відео з інструкцію із запуску двигуна танка Т-72

У мережі з'явилось детальне відео від польських друзів України, які показали, як завести кинутий ворогом танк Т-72. Ця інструкція також підійде і для Т-90, який насправді є модернізацією Т-72.

Відео перекладено на українську.

Читайте також: Захисники Маріуполя показали, як нищать рашистів на БТР-4

У відео є і бонус - інструкція з того, як краще спалити ворожий танк за допомогою звичайного коктейлю молотова.

Зазначимо, що ворожий танк може бути зачиненим. Для того, щоб відімкнути люки необхідно знайти "ключ", який зазвичай лежить у ящиках для ЗІПу позаду башти танка.

Ключ від танка
Ключ від танка дійсно існує, проте він потрібен для того, щоб відкрити/закрити люки з зовні

Також маємо попередити, повідомлялись про випадки, коли ворог мінував кинуту техніку. Тому маємо нагадати, що ЗСУ просило кидати максимально детальні фото та геолокацію покинутої російської техніки у приватні повідомлення Командуванню Сил спеціальних операцій ЗС України.

Якщо можливості евакуювати техніку немає, то тоді її можливо знищити. Один з найефективніших засобів, якщо є каністра з бензином - залити через люк у башту та кинути палаюче ганчір'я.

Якщо в танку залишились снаряди та заряди, то це викличе їх детонацію (не моментальну), тому краще спостерігати за результатом з безпечної відстані у кілька сотень метрів.

боєукладка Т-72
Розміщення боєукладки Т-72

Як альтернатива - можливо розбити всі оптичні прилади, як ззовні, так і з середини, відкрити моторно-трансмісійний відділ та знищити двигун танка. Відремонтувати таку понівечену машину ворог зможе лише на заводі.

Нагадаємо, що подібна інструкція вже викладена і для БТР-80, яка також підійді і для БТР-82.

Читайте також: ЗСУ захопили секретні схеми бойових дій 90-ої танкової дивізії армії РФ