xcounter
#

Збройні сили готові переходити на структуру керівництва за стандартами НАТО

Про це повідомляє спеціалізований інформаційний портал Defense Express
17
Збройні сили готові переходити на структуру керівництва за стандартами НАТО

В інтерв’ю Радіо Свобода, міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що Збройні сили України готові здійснити перехід на структуру керівництва у відповідності до стандартів НАТО

На питання журналіста, щодо пунктів співпраці з НАТО, які Україна випереджає, міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що саме перехід на стандарти НАТО наша країна випереджає.

«Перехід на стандарти НАТО ми випереджаємо. Зараз ми порушуємо питання в парламенті. Президент подав як невідкладний законопроєкт щодо зміни дати в законі про нацбезпеку і оборону, тому що перехід на структуру керівництва ЗСУ у відповідності до стандартів НАТО змінить принцип керування ЗСУ», - заявив міністр.

Він додав, що це важлива «історична» подія для Збройних сил, яка була запланована з 1 січня 2021 року. При цьому, Загороднюк зауважив, що міноборони пропонує зробити цей перехід з 1 березня 2020 року.

«Ми її (структуру – ред.) пропонуємо зробити з 1 березня 2020 року, тому що ми вже готові переходити. Якби законопроєкт ухвалили сьогодні, то, ми вже готові переходити сьогодні», - заявив Андрій Загороднюк.

Нагадаємо, 23 січня, в інтерв’ю програмі «Сніданок з 1+1» міністр оборони України Андрій Загороднюк розповів, що наразі в Міноборони йде підготовка нового оборонного замовлення на 2020 рік, але за новим підходом.

Як раніше повідомляв спеціалізований інформаційний портал Defense Express, міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна» заявив, що Україна приєдналась до організації NSPA (NATO Support and Procurement Agency - Агентство НАТО з технічного обслуговування і постачання), що дає можливість робити закупівлі напряму, без посередників, через НАТО.