xcounter
#

Загороднюк заявив про підготовку трьох нових точок для розведення сил і засобів

Про це повідомляє спеціалізований інформаційний портал Defense Express.
44
Загороднюк заявив про підготовку трьох нових точок для розведення сил і засобів

Міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив, що наразі готується три нові точки розведення сил і засобів. Міністр не зазначив, які саме населені пункти будуть районами для розведення.

За словами Загороднюка, у перших трьох точках розведення відбулось. При цьому, він заявив про те, що ситуація там і не погіршилась, і не покращилась в плані бойових дій.

"Розведення має сенс (і це те, про що ми говорили у "Норманді") з гуманітарної точки зору. Дійсно переходи, пункти пропуску покращують економічну ситуацію, сприяють пожвавленню економіки, взагалі пожвавленню життя у тих депресивних регіонах. І це ми підтримуємо. Це дійсно має сенс", - сказав міністр.

Новина по темі: ОБСЄ зафіксувала гаубиці і танки окупнтів за лінією розведення

Фото Радіо Свобода

Загороднюк повідомив, що наразі готується три нові точки розведення, але він додав, що вони будуть мати гуманітарну складову.

Також міністр звернув увагу на питання розведення сил і засобів по всій лінії.

"Ми виступали проти розведення по всій лінії. Ми не як окремі особи. Фактично це була позиція держави. Президент цю позицію поставив саме на "нормандській зустрічі", що питання розведення по всій лінії розмежування ми порушувати не будемо. На це є ряд причин", - наголосив Андрій Загороднюк.

Нагадаємо, міністр оборони України Андрій Загороднюк в інтерв’ю виданню "Інтерфакс-Україна" заявив, що Україна виступає проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі, оскільки це суперечить Мінським домовленостям і може призвести до замороження конфлікту, що не влаштовує Україну.

Як раніше повідомляв спеціалізований інформаційний портал Defense Express, 15 січня, Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову, в якій Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона вже визначила перелік трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів.