xcounter
#

В зоні ООС обирали кращий розрахунок ПТРК (відео)

1067
В зоні ООС обирали кращий розрахунок ПТРК (відео)

На Луганщині відбулися змагання на кращий артилерійський протитанковий розрахунок серед частин ОТУ "Північ" залучених до участі в Операції об'єднаних сил

Протитанкісти Збройних сил України вибрали кращих серед розрахунків легких ПТРК "Корсар", переносних протитанкових комплексів "Стугна-П" й "Фагот" та більш складних систем "Конкурс" і "Штурм".

Відзначається, що перші місця серед розрахунків сучасних вітчизняних систем "Корсар" та "Стугна-П", а також друге місце серед розрахунків радянських ПТРК "Фагот" вибороли десантники 45 окремої десантно-штурмової бригади оперативно-тактичного угруповання "Північ".

Читайте також: Руслан Хомчак: Кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть "Джавелінами"

Окрім власне стрільб та складання нормативів зі спеціальної підготовки українські протитанкові розрахунки також вправлялися у спритності, силі та витривалості під час долання смуги перешкод довжиною понад 400 метрів.

ПТРК ЗСУ

Подолання даного етапу змагань, вимагало від учасників не лише гарної фізичної форми, а й певних професійних навичок та вмінь. Артилеристи долали "зруйновану дробину", "дротову сітку на високих кілках", що ускладнювало щільна димова завіса, завантажували та розвантажували боєприпаси на техніку, метали гранати, демонстрували володіння особистою зброєю та її розбирання, долали відстань у протигазах.

ПТРК ЗСУ

Кінцевим завданням даного етапу було подолання зруйнованого мосту та евакуація умовно пораненого з наданням йому первинної медичної допомоги.

ПТРК ЗСУ

"Кожен розрахунок що брав участь у змаганні - справжні професіонали своєї справи, які здобули цей високий рівень захищаючи цілісність та суверенітет держави. Дякуємо кожному учаснику змагань та щиро вітаємо артилеристів-десантників 45 десантно-штурмової бригади з отриманням почесних місць", - відзначали представники Збройних сил.

ПТРК ЗСУ
Читайте також: РФ готова до вторгнення в Україну з декількох напрямів