xcounter
#

Українська авіабудівна компанія Aeroprakt зібрала свій 1000 літак (фото)

2677
Ювілейний Aeroprakt A-22
Ювілейний Aeroprakt A-22

Ювілейний "Аэропракт-22" вже зібраний та випробуваний для німецьких замовників

Головний конструктор приватної української компанії Aeroprakt повідомив про виготовлення "ювілейного" тисячного літака.

"На нашому підприємстві AEROPRAKT Polska Sp. z o.o., що біля Кракова у Польщі, зібраний і облітаний 1000-й літак моделі Аеропракт-22! Літак буде літати в Німеччині", - повідомив головний конструктор Aeroprakt Юрій Яковлєв.

Читайте також: ДП "Антонов" замовило в США дослідно-конструкторську роботу для літака Aн-178-100Р

Він відзначив, що з тисячі зібраних літаків, 601 літак це модель А-22/22L/22L2, а інші 399 припадають на модель A-22LS.

Нагадаємо, київська компанія Aeroprakt була заснована колишніми конструкторами ДП "Антонов" (на той час "ОКБ імені О.К. Антонова") Юрієм Яковлєвим та Олегом Литовченко у 1991 році та спеціалізується на розробці й виготовленні надлегких літаків надбюджетного сегменту (вартість в залежності від комплектації та способу збирання від $50 до $90 тисяч).

Aeroprakt
Aeroprakt A-22LS / Фото: Aeroprakt

Завдяки якості та дуже привабливим цінам, продукція вітчизняної компанії користується значним попитом в закордонних замовників.

Aeroprakt
Aeroprakt A-22 на Ширлані

Варто додати, що літаки Aeroprakt зацікавили й українських військових. Зокрема, під час масштабних навчань, що були проведені на базі 235-го міжвидового центру підготовки військових частин і підрозділів "Широкий лан" у листопаді минулого року було помічено шість літаків Aeroprakt A-22.

Aeroprakt
Aeroprakt A-22 на Ширлані / Фото: Володимир Степанов

"Ви сьогодні спостерігали проліт легкомоторних літаків. Під час війни в Нагірному Карабасі вони (мова йде про старі літаки Ан-2, які Азербайджан зробив безпілотними, та ще й завантажив авіабомбами) були використані, щоб виявити систему ППО противника і знищити її", - відзначив командувач підготовки Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Читайте також: На ДП "Завод 410 ЦА" ремонтують одразу вісім літаків (фото)