xcounter
#

Російські військові починають здаватися у полон з технікою за винагороду

15330
Російські військові починають здаватися у полон з технікою за винагороду

З'явились подробиці першої здачі у полон російського військового разом із танком

Російський військовий здався у полон українським бійцям разом із танком. Це перший офіційно підтверджений випадок переходу військовослужбовця армії РФ разом із бойовою технікою за доброю волею.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ, Віктор Андрусів, який за згодою військових розповів вкрай цікаві подробиці.

Читайте також: ЗСУ взяли у полон штабного підполковника 58-ї загальновійськової армії РФ

Завдяки тому, що рашисти користуються українськими SIM-картами, на ці номери регулярно відправляються SMS із докладними інструкціями, як здатися у полон.

Як раз однією з таких інструкцій і скористувався російський танкіст "Міша", який зателефонував на вказаний номер, отримав детальні інструкції та угнав танк (Т-72 або Т-90).

"Йому визначили місце куди підїхати. Він під'їхав. З дрона переконались, що він сам і це не засада. Після цього спецназівці його затримали. Виявилось, що з екіпажу танку залишився він один, решта втекли додому. Смисла воювати він не бачив. Додому повернутись не міг, оскільки командир сказав, що розстріляє і спише на бойові втрати. Міша розповів, що їсти практично не залишилось, управління військами хаотичне і практично відсутнє", - йдеться у дописі.

Загалом тепер полонений "Міша" отримає по завершенню війни 10 тисяч доларів і можливість податись на громадянство, а вже зараз проживатиме в комфортних умовах з телевізором, телефоном, кухнею і душем.

Читайте також: Боєприпасів та палива в окупантів залишилось на три дні, а дезертують вже батальйонами - Генеральний штаб ЗСУ
ТЕГИ Війна