xcounter
#

РФ почала втрачати доступ до технологій виробництва БПЛА із-за нових санкцій Заходу

Після оголошення нового пакету санкцій свою роботу в РФ припинив європейський виробник безпілотників
19683
Безпілотник виробництва UAV Primoco, ілюстративне фото з відкритих джерел
Безпілотник виробництва UAV Primoco, ілюстративне фото з відкритих джерел

Росія досі залежна від комплектуючих західного виробництва для виробництва розвідувально-ударних безпілотників, хоча і хизується своїми дронами як "чудо-зброєю"

Чеський виробник безпілотників Primoco UAV оголосив, що компанія припиняє діяльність на ринку РФ та продає місцеву дочірню компанію AO Primoco BPLA.

Причина – нові санкції Заходу проти РФ, котра вирішила "визнати" маріонеткові утворення на окупованому Донбасі, що стало новим актом агресії проти України. Із-за цих обмежувальних заходів Primoco UAV отримати експортну ліцензію, необхідну для експлуатації безпілотників, пише портал Defense News.

Читайте також: Санкції Заходу заважають РФ втілити проект "літаючого радара" А-100 "Премьер"
Це фото натякає, що продукція чеської Primoco UAV має "подвійне" призначення

Відзначається, що чеська компанія UAV Primoco спеціалізується на виробництві середніх БПЛА. Флагманський Primoco UAV One 150 має максимальну злітну вагу 150 кг, тривалість польоту до 15 годин та максимальну швидкість лету до 150 км/год.

Компанія на ринку РФ продавала безпілотники начебто лише цивільного призначення.

Безпілотник виробництва UAV Primoco, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але із-за обмежувальних заходів дочірня компанія AO Primoco BPLA і так з початку 2022 року втратила контракти мінімум на 12,6 мільйонів доларів.

А після того, як Кремль вирішив визнати свої маріонеткові утворення на окупованому Донбасі, уряд Чехії вирішив приєднатись до загальної санкційної політики Заходу. Тому керівництво UAV Primoco вирішило підкоритись волі уряду Чехії та закрити свій бізнес в РФ.

Цех по виробництву БПЛА UAV Primoco, ілюстративне фото з відкритих джерел

Слід відзначити, що РФ критично залежить від західних технологій для виробництва БПЛА, про що Defense Express розповідав у окремому матеріалі.

Відтак, "втеча" із РФ виробника безпілотників, нехай і буквально "середньої руки" - уже сам по собі важливий маркер ситуації.

Безпілотник виробництва UAV Primoco, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Російські військові безпілотники й досі роблять з європейських та американських компонентів (аналіз)