xcounter
#

Оновлена інформація про падіння Ан-26 під Чугуєвом: знайдені самописці

614
Оновлена інформація про падіння Ан-26 під Чугуєвом: знайдені самописці

"Чорні скриньки" Ан-26, що впав на Харківщині, знайдені. Вони вціліли.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на своїй сторінці Facebook, бортові самописці ("чорні скриньки") літака Ан-26Ш, який впав поблизу Чугуєва на Харківщині, знайдені. Вони вціліли. Їх стан задовільний. Інформація на самописцях збережена. Вони вилучені та 27 вересня 2020 року авіаційними експертами під контролем ДБР розпочато процес їх дешифрування, який триватиме орієнтовно 3-5 днів.

Читайте також: Віце-прем'єр назвав деталі катастрофи Ан-26 на Харківщині

Також Олег Уруський повідомив:

"В результаті падіння літака загинуло 26 з 27 осіб, які перебували на борту. Один з двох хлопців, доставлених в лікарню одразу після трагедії– помер. Другий - вижив і знаходиться в лікарні у стані середньої важкості під постійною увагою лікарів. Всі тіла загиблих вивезені з місця трагедії.

Встановлено контакт з 20 родинами загиблих курсантів. До Харкова вже прибуло 17 з них. Частина розміщені в готелі Міністерства оборони України, частина перебувають у родичів в місті. Наразі організовано безкоштовне харчування, забезпечення автотранспортом та супроводом. З родинами проводиться психологічна робота. Сьогодні - 28 вересня, у родичів загиблих буде розпочато забір зразків для аналізу ДНК з метою надалі провести ідентифікацію тіл.

Уламки літака Ан-26Ш зібрані та перевезені на територію військової частини А4104 в м. Чугуєві Харківської області, де вони перебувають під цілодобовою охороною Державного бюро розслідувань (ДБР). Надалі фахівцями буде проведене максимальне збирання літака в початковий стан".

Читайте також: ​Чорна п’ятниця: під Харковом розбився літак ВПС з курсантами на борту