xcounter
#

Новітня РСЗВ з України в дії: окупантам "синоптики обіцяють смертельну погоду" (відео)

7176
Новітня РСЗВ з України в дії: окупантам "синоптики обіцяють смертельну погоду" (відео)

ЗСУ кажуть, що "Буревії" для окупантів будуть у будь-яку пору року

Реактивна система залпового вогню "Буревій" на десятий місяць повномасштабного вторгнення РФ активно нищить російське окупаційне військо – відео з роботою цієї РСЗВ опублікувало "Військове телебачення України".

Машина була розроблена на ДП "Шепетівський ремонтний завод" і має замінити у Збройних Силах України застарілі РСЗВ "Ураган".

Читайте також: Чим український "Буревій" кращий за радянську РСЗВ "Ураган"

Одна з принципових відмінностей РСЗВ "Буревій" від "старших" систем – сучасна цифрова система управління вогнем, яка в декілька разів зменшує час від виїзду на позицію до вогню по окупантах.

Як розповідає військовослужбовець Павло, цілі для українського "Буревія" передусім знаходяться в тилу – це командні пункти, склади з боєприпасами та інші об’єкти російського окупаційного війська.

"Буревій" базується на шасі Т815-7Т3RC1 від чеської компанії Tatra, і воно має свої переваги – швидкість понад 100 км/год, броньовану кабіну та чотири "лапи замість двох на "Урагані" – машина стійкіша, а тому й точніша під час стрільби.

РСЗВ "Буревій" може бити рашистів всіма наявними 220-мм снарядами для "Урагану", а також реактивними снарядами з дальністю 65 км "Тайфун-2", які розробляло КБ "Південне".

Читайте також: "Сапсан", "Тайфун", "Буревій" та "Вільха-М": Міністр оборони України розповів про поточний стан ракетної програми