xcounter
#

Німецькі та естонські військові проведуть навчання, будуть "захищати" об’єкти критичної інфраструктури

1302
Німецькі та естонські військові проведуть навчання, будуть "захищати" об’єкти критичної інфраструктури

Захист країн Балтії від РФ є одним з ключових моментів оперативних планів НАТО

Німецькі та естонські підрозділи наступного місяця проведуть підготовку із захисту критично важливої інфраструктури поблизу столиці Естонії міста Таллінн. Про це розповідає видання Defense News.

Навчання отримали назву "Балтійський тигр" – у ньому візьмуть участь німецькі військово-повітряні сили з полку "Фрісландія" (спеціалізується на захисті аеродромів) та естонські військові на авіабазі Емарі, що близько у 40 км від Таллінна.

Читайте також: Генштаб натякає, що скоро ЗСУ матимуть ще більше "самохідних" гаубиць FH70 (фото)
німецькі військові
Німецькі військові, фото ілюстративне

Відзначається, що Люфтваффе вперше спрямовує такі сили для навчань за межі країни. Крім того, експедиційні піхотні сили ВМС Німеччини будуть тренуватися забезпечувати безпеку військово-морської бази Мійнісадам, військового порту у Талліннській затоці. Загалом у навчаннях мають взяти участь близько 150 німецьких військовослужбовців.

Цілі навчань пов’язані з "поглибленням відносин між учасниками та наданням розуміння тактики, прийомів та процедур для операцій у конкретних районах".

Загалом захист країн Балтії від такого ворога, як РФ, є ключовим моментом в оперативних планах НАТО, подробиці яких формалізовані у "Концепції стримання та оборони євроатлантичного простору".

естонські військові
В Естонії розуміють, що у випадку нападу РФ вони потребують негайної допомоги країн-союзників

Водночас у червні, на саміті НАТО у Мадриді прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас відзначила, що Альянсу варто приділити більше уваги тому, щоб передусім "перешкодити в’їзду російських військ" в її країну, а не чекати, що естонці зможуть витримати наземний удар у бік Таллінна, очікуючи допомоги.

Читайте також: Естонія відправила Україні гаубиці Д-30, передачу яких до війни блокував Берлін