xcounter
#

Німецькі десантники отримають нову гусеничну БМД

3992
Концепт нової десантної БМД GSD LuWa / Фото: armyrecognition
Концепт нової десантної БМД GSD LuWa / Фото: armyrecognition

В мережі вже з’явилися перші фото прототипу авіадесантованої бронемашини GSD LuWa

У червні цього року німецька інженерно-аналітична компанія IABG (разом з ACS, FFG і Valhalla Turrets) на замовлення Федерального управління Бундесверу з обслуговування, обладнання та інформаційних технологій (BAAINBw) німецької армії представила демонстратор прототипу нової німецької гусеничної легкої авіадесантованої бойової машини для повітряно-десантних частин GSD LuWa.

Судячи з оприлюднених світлин, GSD LuWa базується на незалежній двохгусеничній підвісці та оснащена бойовим модулем Valhalla, який може бути озброєний гарматою калібром 25 або 30 мм.

Читайте також: Як "Рись" знищує цілі: Rheinmetall похвалилася точністю своєї БМП (відео)
Презентаційні матеріали БМД GSD LuWa / Фото: armyrecognition
Презентаційні матеріали нової БМД GSD LuWa / Фото: armyrecognition

Цей тип гармат здатен використовувати широкий спектр сучасних боєприпасів, включаючи снаряди APFSDS-T. Бойовий модуль також оснащений найсучаснішим електрооптичним сенсорним блоком, що забезпечує швидке виявлення цілі та візуальну ідентифікацію.

Передня частина корпусу БМП обладнана кількома великими куленепробивними вікнами, що забезпечують огляд оператора на 180 °, а також одним маленьким вікном з кожного боку бронекорпусу.

Основна базова бойова броньована машина повітряно-десантних військ Німеччини Wiesel
Основна базова бойова броньована машина повітряно-десантних військ Німеччини Wiesel

Відзначається, що GSD LuWa повинна замінити сімейство десантних бронемашин Wiesel, що були поставлені в німецьку армію у період з 1989 по 1992 рік у кількості понад 300 одиниць.

Читайте також: ​Передові озброєння і з України також – в Польщі готуються до MSPO 2021