xcounter
#

Нідерланди постачатимуть Україні бронетехніку: що це може бути

45652
Бронемашина YPR-765, ілюстративне фото з відкритих джерел
Бронемашина YPR-765, ілюстративне фото з відкритих джерел

Навіть якщо мова про зняту зі зберігання техніку, такі поставки все рівно допоможуть посилити потенціал ЗСУ

Сьогодні прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна готова надати Україні важке озброєння та бронетехніку. А щоб підкреслити готовність провести такі поставки оперативно, очільник голландського уряду промовив – "ми ж не Німеччина".

Номенклатура майбутніх поставок від Голландії для ЗСУ вцілому тримається в таємниці. Із своїх джерел Defense Express стало відомо, що нідерландський уряд розглядає варіант поставити Україні зокрема деяку кількість бронемашин YPR-765, із яких буде демонтоване озброєння, і вони використовуватимуться для транспортування нашого особового складу.

Читайте також: Велика Британія передасть ЗСУ самохідну версію комплексу StarStreak
ленд-ліз для України
Бронемашина YPR-765, ілюстративне фото з відкритих джерел

Голландська YPR-765 – це бойова машина піхоти на базі уславленого американського гусеничного бронетранспортера М113. Основним озброєнням YPR-765 була автоматична гармата KBA-B02 калібру 25 мм. Армія Нідерландів зняла YPR-765 із озброєння в 2012 році, коли приймала на озброєння знамениту БМП CV90. За деякими даними, на складах у голландців може бути близько 500 одиниць YPR-765.

Навіть якщо в даному випадку мова про поставку для Збройних Сил України техніки, що знята зі зберігання, будь-які поставки "броні" допоможуть підвищити потенціал нашої армії для захисту від орків.

Бронемашини YPR-765, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Битва за Донбас (важлива, але не остання) почалась: що треба знати - інтерв'ю Сергія Згурця