xcounter
#

ЗМІ повідомили, що "Нептун" поцілив у рашистський фрегат "Адмирал Макаров", але це виявилось передчасною інформацією

118404
Фрегат ЧФ РФ "Адмирал Макаров", ілюстративне фото довоєнних часів
Фрегат ЧФ РФ "Адмирал Макаров", ілюстративне фото довоєнних часів

Цей корабель – носій одразу 8 крилатих ракет "Калибр", виконував ракетні удари по території України

Одеське видання "Думская" заявило, що сьогодні протикорабельний ракетний комплекс "Нептун" ВМС України уразив поблизу острова Зміїний фрегат Чорноморського флоту ВМФ РФ "Адмирал Макаров", що належить до проекту 11356Р. Корабель начебто уже виведено з ладу, на його борту уже велика пожежа.

Defense Express не має підтвердження цієї інформації. Згодом те, що "Адмирал Макаров" інформація про ураження рашиського фрегату була передчасною подтвердилась на рівні Офісу президента.

Читайте також: Услід за "Москвою": скільки ракет Нептун необхідно, щоб потопити кораблі Чорноморського флоту

Фрегати проекту 11356 – найбільш сучасні бойові кораблі в складі Чорноморського флоту ВМФ РФ. Кожен такий фрегат може нести до 8 крилатих ракет типу "Калибр". Крім того, після загибелі "Москви" тепер саме фрегати проекту 11356 стали кораблями з найбільш потужною ППО на ЧФ РФ – по 24 ракети морського варіанту ЗРК "Бук" на кожну плаводиницю.

Втрати ворога станом на 6 травня 2022 року, зокрема вказано втрату орками вже 11 кораблів та катерів

Якщо дані про влучання "Нептуна" в фрега "Адмирал Макаров" підтвердяться, це може означати, що ворог втратив посудину, яку міг використовувати для ракетних обстрілів України.

У відкритому доступі вже циркують дані, в якій частині акваторії Чорного моря міг відбутись удар "Нептуна" по ворожому фрегату.

Читайте також: Чи зможуть ЗСУ знищити Кримський міст за допомогою HIMARS