xcounter
#

НАТО літаком Ан-124 доставив меддопомогу Чехії

33
НАТО  літаком Ан-124  доставив меддопомогу Чехії

НАТО в рамках програми Strategic Airlift International Solution (SALIS) використовує український літак АН-124 для перекидання по повітрю медичного обладнання з Китаю до Чеської Республіки та Словаччини. Про це повідомила прес-служба Північноатлантичного Альянсу.

«Вантажний літак, який перевіз медичне обладнання з Китаю, приземлився в аеропорту Пардубіце (Pardubice) в ніч на 25 березня 2020 року. Літак АН-124, один з найбільших транспортних літаків, побудованих за весь час, був задіяний завдяки програмі стратегічних перевезень НАТО SALIS (Strategic Airlift International Solution), яка надає країнам-учасницям програми доступу до тяжких транспортних літаків», - йдеться в повідомленні.

Згаданий рейс був замовлений урядом Чеської Республіки. За допомогою літакаАн-124 «Руслан» з КНР були доставлені понад 100 тонн обладнання, включаючи мільйони масок, захисних рукавичок і костюмів. Це був вже другий такий рейс до Чеської Республіки. Наступні рейси з доставки таких гостро необхідних вантажів в інтересах Чеської Республіки та Словаччини сплановані на наступні кілька днів.

Варто зазначити, що ДП «Антонов» в січні 2019 року уклало контракт з НАТО в рамках продовження співробітництва за програмою Strategic Airlift Interim Solution (SALIS) щодо виконання стратегічних вантажних авіаперевезень в інтересах країн НАТО та ЄС. Відповідний контракт на використання важких транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» в рамках SALIS був продовжений строком до 31 грудня 2021 року.

Відповідно до контрактних зобов'язань, починаючи з 01 січня 2019 року ДП «Антонов» надає два літаки Ан-24-100 «Руслан» на постійній основі для виконання авіаперевезень в інтересах учасників програми SALIS.