xcounter
#

На оборонному заводі в Болгарії стався вибух

281
На оборонному заводі в Болгарії стався вибух

На болгарському заводі "Арсенал" сталася виробнича аварія

На болгарському заводі АТ "Арсенал" в цеху для вироблення гранат прогримів потужний вибух. В результаті інциденту травмувалися двоє робітників 41 і 50 років.

«Вибух пролунав в майстерні 130. Під час виробництва димових сумішей стався вибух. Через сильний тиску люк-кришка установки з сумішшю тріснула і зміст зі скалками вилетів назовні. В результаті впала частина конструкції даху майстерні та розбиті вікна. Двоє робітників отримали незначні травми. Їх оглянули на місці медичні бригади, небезпеки для їхнього життя немає», повідомили в болгарській прокуратурі.

Хмара диму на заводі "Арсенал" в Болгарії

Внаслідок аварії утворилася хмара диму, яка була видно за милі від заводу.

"Тільки після призначення експертів та підготовки експертних висновків буде з’ясована причина аварії та інциденту», - зазначив старший уповноважений Стоян Стоянов, керівник відділення МВС в Старій Загорі. "Матеріальна шкода виражається у пошкодженні конструкції будівлі, даху, а також сусідніх будівель, які знаходяться в безпосередній близькості".

Обстеження, які повинні встановити причини аварії, повинні відбутися протягом 2 місяців.

АТ "Арсенал" є найбільшим виробником і експортер вогнепальної зброї та боєприпасів в Болгарії. Розташована в місті Казанлик. Є найстарішим виробником зброї в даній країні.

На потужностях підприємства виготовляються пістолети Arsenal P-M02 (9x19 мм), пістолети-кулемети Arsenal Shipka (9х18 мм Макаров / 9×19 мм Парабелум), автомати Калашникова болгарського виробництва, кулемети LMG/LMG-F (копія РПК під патрони 7,62×39 мм, 5,45×39 мм та 5,56×45 мм), MG-1 і MG-1M (модифікації кулемета ПК з пластмасовою фурнітурою), MG-U (копія НСВ), гранатомети ATGL-L, "Лавина", Арсенал MSGL, AGL-30М (копія АГС-17), міномети M6-210 (60-мм), M8 (81-мм), M82 (82-мм), ЗУ ADS (модифікація ЗУ-23-2) та багато іншого.