xcounter
#

На Херсонщині пройшла перевірка сил ППО ЗСУ (відео)

1285
ЗРК "Бук-М1" Збройних сил України
ЗРК "Бук-М1" Збройних сил України

Підрозділи озброєні ЗРК "Бук-М1" та "Оса-АКМ" відпрацювали низку заходів з оборони повітряного простору країни

Відзначається, що перевірку на одному з полігонів бойової підготовки у Херсонській області було здійснено на виконання наказу командувача об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

"Завданням для екіпажів і розрахунків зенітно-ракетних комплексів "Бук-М1" та "Оса-АКМ" було своєчасне вибуття за сигналом на бойові позиції для відпрацювання завдання, здійснення маневру у нові позиційні райони, пошук повітряної цілі, взяття її на автоматичне супроводження та "знищення", - повідомив Сергій Наєв.

Читайте також: На Полтавщині пройшли льотно-тактичні навчання пілотів-винищувачів Су-27 з практичним застосуванням штатного озброєння (фото)

В ході перевірки захисники повітряного простору впевнено продемонстрували вміння будувати багаторівневу систему протиповітряної оборони в районі виконання бойових завдань, а також здобувати та надавати на пункт управління відомості про засоби повітряного нападу.

"Оса-АКМ" ЗСУ
Зенітно-ракетні комплекси "Оса-АКМ" ЗСУ під час навчань

"Завдання для військових були звичні... Але, бойові обслуги зенітно-ракетних комплексів намагалися уникати шаблонності, діяти непередбачувано для противника. В ході бойової роботи у пригоді ставав досвід війни на Сході країни", - зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

ЗРК ЗСУ
ЗРК "Бук-М1" та "Оса-АКМ" ЗСУ під час навчань

"Перевірка показала, що підрозділи протиповітряної оборони Командування об'єднаних сил ЗС України готові швидко та вчасно реагувати на можливу агресію з повітря", - наголосив командувач об’єднаних сил ЗС України.

"Бук-М1" ЗСУ
Зенітно-ракетні комплекси "Бук-М1" ЗСУ на марші під час навчань
Читайте також: ​На Приазов’ї тренувались військові, щоб не втратити навички під час перемир'я