xcounter
#

Морпіхи ЗСУ розповіли, чи сподобалися їм британські бронемашини Мastіff

24368
Британська бронемашина Мastіff. Фото: ВМС ЗСУ
Британська бронемашина Мastіff. Фото: ВМС ЗСУ

Бійці ЗСУ розповідають свої враження про західну техніку

Українські військові продовжують опановувати озброєння та військову техніку, яку отримують від західних партнерів. Так, як розповідає видання АрміяInform, підрозділи окремого батальйону 35-ї окремої бригади морської піхоти ім. контрадмірала Михайла Острозького, зокрема, опановують й британську броньовану машину Mastiff.

Фото: АрміяInform
Фото: ВМС ЗСУ

Наразі морпіхи вивчають, як найефективніше можна використовувати ці машини в сучасних реаліях війни з російськими окупаційними військами та розповідають про переваги британських бронемашин.

Читайте також: Британський "розвідник" у Чорному морі спостерігає за тим, як тоне корабель рашистів разом з екіпажем

Інфографіка: АрміяInform
Інфографіка: АрміяInform

Так, командир відділення з позивним "Могила", який з підлеглими відпрацьовував елементи спішування десанту перед штурмом та посадки в машину під час бою, розповів про переваги цієї машини.

Фото: ВМС ЗСУ
Фото: ВМС ЗСУ

"Машина дуже хороша, працює відмінно, вона маневрена, швидка і надійна. Якщо порівнювати зі старими, радянськими зразками, відчувається, наскільки Мastіff зручніший, фактично зроблений для людей", – ділиться враженнями боєць.

Фото: ВМС ЗСУ
Фото: ВМС ЗСУ

Окремо боєць відзначив рівень захисту цієї машини – як приклад навів випадок, коли під час військової операції в Афганістані ці машини підривалися на мінах, однак екіпажі залишалися неушкодженими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія оголосила про передачу Україні 120 одиниць ББМ, серед яких 80 – це машини типу Mastiff, Husky і Wolfhound.

Броньована патрульна машина Mastiff з колісною формулою 6х6 призначена для дорожнього патрулювання, може перевозити до восьми військових плюс два члени екіпажу.

Максимальна швидкість – 90 км/годин, з озброєння – 7,62-мм кулемет, великокаліберний 12,7-мм кулемет або 40-мм автоматичний гранатомет. Бронемашини оснащені додатковою бронею для забезпечення посиленого захисту від загроз.

Читайте також: Велика Британія офіційно підтвердила намір передати Україні системи M270