xcounter
#

Кремль використовує інфраструктуру Білорусі для агресії проти України – Генштаб ЗСУ

Агресор страждає із-за логістичних проблем. І схоже, знайшов підлий спосіб їх вирішення
1566
Із-за проблем з логістикою агресор кидає свою техніку, фото з відкритих джерел
Із-за проблем з логістикою агресор кидає свою техніку, фото з відкритих джерел

РФ використовує територію Білорусі для ведення війни проти України

Зокрема, як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, російська армія відчуває гостру нестачу палива та продовольства. Тому активно використовується залізнична інфраструктура Республіки Білорусь з метою доставки військових вантажів для російських окупаційних військ на територію України.

Також РФ перебазувало тактичну авіаційну групу літаків Су-34 з Московської області на аеродром Барановичі на території РБ.

Читайте також: Bayraktar TB2 знищив ворожий залізничний ешелон з пально-мастильними матеріалами: ПС ЗСУ продовжують завдавати втрат противнику

Для наведення переправ через річки Тетерів та Ірпінь та матеріально-технічного забезпечення підрозділів окупантів, з території Білорусі у напрямку Чорнобиля переміщуються інженерні підрозділи.

На Поліссі противник продовжує нарощувати своє угруповання. Підрозділи 36 загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ здійснюють рух у напрямках Бучі, Капітанівки та Білогородки.

Крім того, агресор продовжує свої дії і на інших напрямках. Підрозділи Центрального військового округу ЗС РФ продовжують рух у напрямках Борисполя та Ічні. Здійснюється висування резервів.

Противник облаштував понтонну переправу в районі населеного пункту Комарина через річку Десна та у районі Оране через р. Тетерів. На Сіверському напрямку російські окупанти силами до 14 БТГр (зі складу 90 танкової дивізії та 41 загальновійськової армії) завершили перегрупування та продовжили наступ з метою блокування КИЄВА з північно-східного напрямку.

На Слобожанському напрямку Збройними Силами України в результаті бойових дій нанесено значних втрат підрозділам 20 загальновійськової армії ЗС РФ. Знищено БТГр 4 танкової дивізії. Через значні втрати управління дивізією дезорганізовано.

За даними розвідки здійснюється підготовка до виведення підрозділів на територію Бєлгородської області. Розглядається рішення про термінове введення резервів.

На Таврійському напрямку противник продовжує наступальні дії, перегруповується для наступу у напрямку Херсон – Миколаїв. Силами до двох БТГр зі складу 20 мотострілецької дивізії ЗС РФ веде наступальні дії на напрямку Мелітополь – Василівка, частиною сил - на напрямку Бердянськ – Маріуполь.

На Сіверському напрямку оперативне угруповання Збройних Сил України стримує просування противника на напрямку Конотоп – Полтава – Київ та веде оборонні бої на визначених рубежах.

Читайте також: Армія РФ має гострі логістичні проблеми та сповільнила просування - оцінка розвідки Великобританії