xcounter
#

"Козак-5" вІд "Практики" - легкий бронеавтомобіль для важких завдань (відео)

1124
"Козак-5" вІд "Практики" - легкий бронеавтомобіль для важких завдань (відео)

"Козак-5"​ був спеціально створений для потреб поліції та спеціальних підрозділів.

Універсальний броньований автомобіль "Козак-5" - розробка приватної компанії "Практика". Його відрізняє невеликі габарити, висока швидкість та маневреність, які поєднані із прохідністю та мобільністю. На додачу до того, "Козак-5" має повноцінний бронезахист на рівні армійських бронеавтомобілів “Козак-2” та “Козак-2М”, що робить його універсальною машиною, адаптованою до виконання завдань різних силових структур.

Defense Express зафільмував, як "Козак-5" долає складні піщані грунти та водні перешкоди, а також витримує обстріл.

Читайте також: ​"Отаман 6x6" від "Практики" пройшов ходові випробування - відео

"Козак-5", у версії на 5 місць, має захист на рівні ПЗСА-5 (аналогічний стандарту НАТО STANAG 4569 lvl 2) та захищає від куль 7,62х51 мм у всіх проекціях. Такий же рівень захисту забезпечує бронебашта, яка, в залежності від призначення машини може бути відкритого або закритого типу.

Позаду відсіку екіпажу розташований неброньований великий вантажний відсік об’ємом у 3,5 м3, що дозволяє брати з собою спеціальне приладдя, запаси води та їжі на декілько діб, додаткову амуніцію тощо.

Бронеавтомобіль, з повною масою 10 т, оснащується 6,7-літровим 330-сильним дизельним двигуном з максимальним крутним моментом у 1109 Н*м, який поєднаний із 10-ступеневою автоматичною коробкою передач.

"Козак-5" побудований на шасі автомобілю Ford F-550 4×4, яке було спеціально "проапгрежено" для таких цілей - посилена передня вісь, поставлені потужніші гальма, амортизатори, пружини, зубчасті передачі у мостах, а також колеса більшого діаметру.

Також на базі "Козак-5" можливо створити тактичний автомобіль, який буде оснащуватись легким бойовим модулем, машину вогневої підтримки, санітарно-евакуаційний автомобіль, машину розвідки та цілевказання або спеціальний транспорт для саперів.

Дивіться також: Т-72АМТ від "Київського бронетанкового заводу": серійна модернізація для Збройних Сил України