xcounter
#

Компанія "ІНКОМПАС" стала першим приватним українським спецекспортером

3782
АТ "Мотор Січ" – один з постійних партнерів ТОВ "ІНКОМПАС"
АТ "Мотор Січ" – один з постійних партнерів ТОВ "ІНКОМПАС"

Поява першої приватної компанії-спецекспортера має призвести до кардинальних змін правил гри на ринку

Кабінет Міністрів України надав ТОВ "ІНКОМПАС" (входить до "Ліга оборонних підприємств України") повноваження на право здійснення експорту посередницьких (брокерських послуг) у сфері ремонту, придбання, реалізації та транспортування товарів військового призначення. Відповідний документ-підтвердження від Державної служби експортного контролю України опинився у розпорядженні Defense Express.

Експортні повноваження ТОВ "ІНКОМПАС" отримало згідно з внесеними 10 листопада 2021 року змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 1999 року № 1228 "Про надання суб’єктам господарювання повноважень на право здійснення експорту, імпорту товарів військового призначення та товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю".

"Відбувся логічний крок по лібералізації ринку продажі військової техніки – перший приватний спецекспортер отримав право на здійснення діяльності. Тепер в держави немає монопольного права на продаж продукції військового призначення яке мало сенс можливо лише на етапі продажу надлишкового майна зі складів МОУ", – так кореспонденту Defense Express прокоментував цю подію директор ТОВ "ІНКОМПАС" Слюсаренко Сергій Валерійович.

БТР
БТР "Хорунжий" від НВО "Практика"

Зі слів Слюсаренка, тепер українські виробники озброєння мають альтернативу державним підприємствам-спецекспортерам, адже компанія планує змінити правила гри на ринку, надаючі якісно новий рівень послуг, пропонуючи більш конкурентні умови, що зробить ринок прозорішим, динамічнішим та змусить його розвиватись швидше.

Довідка. Засноване у 2017 році ТОВ "ІНКОМПАС" є провідним імпортером та експортером військової та цивільної високотехнологічної продукції на український ринок. В основі діяльності компанії, як зазначають у ТОВ "ІНКОМПАС", лежить "клієнтоорієнтований підхід та можливість використання унікальної мережі контактів із західним бізнесом, висока якість процесів у забезпеченні закупівель завдяки мережі партнерів національного та міжнародного рівнів у поєднанні з командою найбільш кваліфікованих експертів з ринку". Серед постійних партнерів компанії – АТ "Мотор Січ", ДП "Завод 410 ЦА" та інші підприємства України, а також компанії з США, Великої Британії, Бельгії, Німеччини, Литви тощо.