xcounter
#

Ізраїль для Філіппін "схрестив" БТР М113 та міномет калібру 120 мм

1602
Зараз армія Філіппін уже має самохідні міномети калібру 81 мм на базі БТР М113, фото з відкритих джерел
Зараз армія Філіппін уже має самохідні міномети калібру 81 мм на базі БТР М113, фото з відкритих джерел

Філіппіни готові викласти 40 мільярдів доларів за переозброєння своєї армії, оборонна промисловість Ізраїлю прагне урвати свій "шмат пирога"

На початку січня 2022 року армія Філіппін отримала від Ізраїлю партію в 15 самохідних мінометів M125A2 CARDOM калібру 120 міліметрів, для яких використовується гусеничне шасі бронетранспортера М113. Про це пише портал Army Recognition.

Розвантаження партії самохідних мінометів M125A2 CARDOM, фото з відкритих джерел

Головна особливість самохідного міномета CARDOM – комп’ютеризована система управління вогнем, яка забезпечує прицільну стрільбу на дальність до 7 кілометрів, максимальний темп вогню в 16 пострілів на хвилину, та ураження цілі буквально за 30-60 секунд після відкриття вогню.

Читайте також: Армія США вирішила, що її не влаштовує жодна з існуючих колісних САУ
Самохідний міномет M125A2 CARDOM веде вогонь, фото з відкритих джерел

Ствол самого міномета встановлюється в кормі БТР М113, екіпаж – 4 особи. Передбачається, що самохідні міномети CARDOM в строю філіппінської армії діятимуть спільно із самохідними гаубицями ATMOS 2000, які поставив Ізраїль наприкінці грудня 2021 року.

На даний момент, армія Філіппін також має у своєму розпорядженні декілька самохідних мінометів калібру 81 мм на базі БТР М113.

Самохідний міномет калібру 81 мм на базі БТР М113 філіппінської армії, фото з відкритих джерел

Відзначається, що до кінця 2027 року Філіппіни планують витратити на переозброєння своєї армії 40 мільярдів доларів. І схоже, що Ізраїль прагне "застовбити за собою" максимально можливу частку у цій програмі переозброєння.

Раніше Defense Express повідомляв, що наприкінці грудня минулого року Ізраїль поставив Філіппінам 20 легких танків Sabrah, озброєних гарматами калібру 105 мм. Філіппінська преса уже заявила, що це для країни були перші з часів Другої світової "справжні танки".

Легкий танк Sabrah, ілюстративне фoтo з відкритих джерел
Читайте також: Туреччина почала продавати на експорт ударний Т129, першим покупцем стали Філіппіни