xcounter
#

Чим Ізраїль складає багатоповерхівки, як карткові будиночки (відео)

2372
Чим Ізраїль складає багатоповерхівки, як карткові будиночки (відео)

Попри те, що Хезболла розмістила свої склади та штаби у бункерах під багатоповерхівками Ізраїль продовжує високоточні удари

Ізраїль продовжує завдавати високоточні удари по керівництву та іншим об'єктам Хезболли не обмежуючись кордонами, а також об'єктами, якими ці цілі прикриті. І черговим прикладом цього став удар по багатоповерховому житловому будинку у пригороді Бейрута.

На відео зафіксовано, як високоточний боєприпас влітає у перший поверх будинку, після чого він просто складається, як картковий.

Читайте також: Супутник показав активну розконсервацію в Росії БРДМ-2, частину з яких ремонтують на Далекому Сході

І з величезною долею ймовірності ціль для удару знаходилась у підвалі та підземних поверхах. Як мінімум так саме було із головним штабом угруповання "Хезболла" у Бейруті де і був ліквідований її очільник Хасан Насралла.

Нагадаємо, що у деяких випадах ЦАХАЛ практикує так званий "стук по даху", коли за декілька хвилин до удару бойовим боєприпасом по будинку б'є "болванка", що дає час цивільним покинути будівлю. Чи був "стук по даху" перед зафільмованим ударом невідомо, але той факт, що його цілеспрямовано знімали, а для цивільних у кадрі удар не став несподіванкою - прямо про це говорить.

І зрештою залишається лише питанням, а чим саме був завданий удар. Нагадаємо, що для ураження бункера Насралли були використані GBU-31 (V)3/B - проникаючі BLU-109 з комплектом JDAM, які запустили з винищувачів F-15. Але на цей раз у кадр потрапив інший високоточний боєприпас.

І дуже схоже, що це авіабомба серії Paveway, які вважаються попередньою версією JDAM, як високоточних комплектів, що перетворюють звичайні бомби на високоточні, але із використанням напівактивного лазерного наведення.

Paveway

Найбільш потужною з них є GBU-24 та GBU-27 Paveway III, які має вагу близько 1000 кг, а відрізняються лише використанням різних авіабомб, осколково-фугасної Mk. 84 чи вже згаданої протибункерної BLU-109. Зазначимо, що у цій бомбі вагою 910 кг лише 250 кг вибухової речовини, але її станки мають товщину до 25 мм, а спеціальна форма та велика енергія дозволяє пробити укриття (до 1,8 метра бетону) та вибухнути у середині.

А найбільш потужним протибункерним боєприпасам зараз вважається GBU-28, вага якого сягає 1800 кг, з яких вибухової речовини лише 300 кг, який пробиває близько 7 метрів бетону.

Читайте також: РФ змінює тактику використання "Шахедів" зі спробами створити "коридори" у ППО