xcounter
#

Армія США екстрено вкладається у носимий РЕБ: строк шість місяців

5029
У США носимий РЕБ до цього використовувався вкрай обмежено (всі фото: US DoD)
У США носимий РЕБ до цього використовувався вкрай обмежено (всі фото: US DoD)

Розгортання нового компоненту РЕБ в армії США на нижньому піхотному рівні відбудеться з коліс у стислі строки та по всіх бойових бригадах

Реалії сучасної війни довели величезну важливість засобів радіоелектронної боротьби та їм мініатюризацію, показавши, що одними потужними комплексами на рухомому шасі обійтись не вийде. Тому ще у 2023 році Пентагон запустив 120-денне масштабне польове дослідження присвячене цьому.

Його деталі так й залишилось секретними, але стали відомі практичні кроки - постачання у стислі строки до армії США носимих комплексів РЕБ. На першому етапі, ці зразки мають бути доставлені на основні тренувальні бази армії, а потім у кожну бойову бригаду сухопутних військ, де вони будуть слугувати для навчання особового складу.

Читайте також: Чому нова турецька башта MZK для M60, Т-72 та Leopard 1 значно цікавіша ніж рік тому (відео)

носимий реб сша

Часові межі першого етапу, як пише Defense One, визначені у пів року та визначені основним пріоритетом Cyber Center of Excellence - Кіберцентром передового досвіду, що входить в армійську структуру та спеціалізується на навчанні фахівців та модернізації систем зв'язку та комунікації.

Яка сама система буде постачатися до війська невідома, але окреслено, що з носимим комплексом, який вміщується у рюкзак, буде працювати два бійці.

Зазначимо, що в англійській термінології питання радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки об'єднані у єдиний термін - electronic warfare. Тому задачею операторів такого носимого комплексу буде, як аналіз радіоспектра з метою виявлення загроз, так, вочевидь, й створення перешкод.

носимий реб сша

Доволі цікавим є те, що розгортання таких засобів РЕБ в армії США дійсно відбувається з коліс, а строки нововведення для такої структури, як армія США доволі стислі. Більше того, масове виробництво та насичення ними бригад буде відбуватися вже паралельно з навчанням та інтеграцію нових можливостей на нижчому піхотному рівні паралельно.

Також слід зазначити, що сам комплекс з цих заходів міг стартувати ще раніше, але це нова оборонна програма, фінансування якої було закладено на 2024 американських фінансовий рік, що стартував у жовтні. Але у США лише 23 березня парламентарі змогли узгодити бюджет Пентагону.

Читайте також: Що це за БПЛА, яким британці проілюстрували виділення пакета допомоги на 60 млн фунтів