xcounter
#

Врятувати життя бійця ЗСУ на передовій: сучасне рішення від "Телекарт-Прилад" (відео)

4726
Кабінет рухомий медичний (КРМ) від "Телекарт-Прилад" на "Зброя та Безпека-2021"
Кабінет рухомий медичний (КРМ) від "Телекарт-Прилад" на "Зброя та Безпека-2021"

Приватна компанія розробила новітній високотехнологічний мобільний хірургічний кабінет, який дозволить надавати допомогу важкопораненим військовослужбовцям в польових умовах

Презентація рухомого медичного кабінету (КРМ) від "Телекарт-Прилад" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") відбулася в середині червня ц.р. під час виставки "Зброя та Безпека-2021".

Нова мобільна хірургія зі змінною геометрією та високою автономністю створена в результаті відповідної ДКР та планується до постановки на озброєння Збройних сил України.

Читайте також: Цифровий "Простір" від солдата до бригади: АСУВ від "Телекард" та що заважає автоматизації ЗСУ
Кабінет рухомий медичний (КРМ) від Телекард-Прилад на Зброя та Безпека-2021
Кабінет рухомий медичний (КРМ) від "Телекарт-Прилад" на "Зброя та Безпека-2021"

"Це "Кабінет рухомий медичний" (КРМ) він створений в результаті дослідно-конструкторської роботи зі створення кабінету з двома операційними столами. Планується його використати у якості медичної передової групи до розгортання основних медичних сил. Він використовується на другому етапі медичної евакуації", - розповів представник компанії під час відеопрезентації.

КРМ розташований на вантажному автомобільному шасі високої прохідності, а необхідний робочій простір вдалося створити завдяки застосуванню рішення з використанням змінної геометрії (універсального модуля змінного об'єму).

Одночасно в КРМ можуть працювати дві медичні бригади - 9 спеціалістів
Одночасно в КРМ можуть працювати дві медичні бригади - 9 спеціалістів

"Розміщення двох операційних столів стало можливим завдяки використанню розсувної системи, яка дозволила розмістити тут операційну на два столи, розмістити все обладнання так, щоб тут можливо було знаходитись двом медичним бригадам. Кількість одночасно працюючих осіб – дев’ятеро людей", - повідомили на "Телекарт-Прилад".

Всередині КРМ від Телекард-Прилад
Всередині КРМ від "Телекарт-Прилад"

КРМ може бути оснащений різноманітними сучасними медичними системами, роботу яких навіть в польових умовах можуть забезпечити власні джерела живлення.

"Він обладнаний необхідним медичним обладнанням – системою забезпечення життєдіяльності, забезпечений джерелами безперебійного живлення. Є власний генератор і навіть за відсутності генератора КРМ може забезпечити живлення впродовж двох годин", - відзначили на підприємстві.

КРМ має сучасне медичне оснащення та велику автономність
КРМ має сучасне медичне оснащення та велику автономність

Варто додати, що впровадження подібної розробки дозволить оперативно та якісно надавати первинну хірургічну допомогу пораненим українським військовим неподалік від передової та стабілізувати важкопоранених, перед подальшою евакуацією, що може врятувати багато життів.

Читайте також: КБТЗ передало "Телекард-Прилад" перше базове шасі для нових КШМ