xcounter
#

Велика Британія повернула фрегат з Близького Сходу: чи пов’язано це з провокаціями РФ?

2749
HMS Montrose став першим для британських ВМС кораблем, для якого вдалось оновити силову установку в "польових умовах"
HMS Montrose став першим для британських ВМС кораблем, для якого вдалось оновити силову установку в "польових умовах"

Здається, для нашого ДП "Зоря-Машпроект" є можливість створити заробіток на обслуговуванні силових установок кораблів британських ВМС

Британське профільне видання UK Defence Journal пише: до берегів Великої Британії повернувся фрегат HMS Montrose, котрий до цього 4 місяці виконував патрульні функції на Близькому Сході та оперував із бази Королівських ВМС у Бахрейні.

Мотив повернення цього корабля – планова ротація або позаплановий вихід із-за агресивних дій РФ – видання не розкриває.

Читайте також: Кремль вчинив провокацію проти британського есмінця у водах України: що на це відповість Лондон?
На Близькому Сході британський фрегат HMS Montrose виконував завдання по підтримці свободи судноплавства в регіоні

Зате UK Defence Journal розкриває іншу важливу деталь тієї місії, яку корабель HMS Montrose виконав у водах Перської затоки – мова про вперше проведену часткову заміну силової установки фрегата "у польових умовах".

Якщо детальніше: в оманському порті Дукма працює суднобудівний завод Duqm Naval, спільне підприємство британської Babcock International та оманською Drydock. І це підприємство Duqm Naval навесні цього року виконало роботи по заміні генераторів допоміжних машин, ущільненню головного вала та ремону кожухів на силовій установці фрегата HMS Montrose. Усього – близько 500 операцій, що були виконані протягом 11 тижнів.

Британський фрегат HMS Montrose поповнює запаси палива у відкритому морі

Для британських ВМС цей епізод із ремонтом їх фрегата в Омані важливий тим, що так вони зможуть за концепцією "Глобальна Британія" налагодити гнучке обслуговування своїх кораблів на значній віддалі від основних баз.

Сьогодні прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон заявив, що кораблі британського флоту й далі виконуватимуть мирний прохід територіальними водами України "під носом" у окупаційного контингенту РФ в захопленому Криму, і це – також частина концепції "Глобальна Британія".

Королівські ВМС Великої Британії прагнуть бути присутніми у всіх частинах Світового океану

Із вищевикладеного можемо зробити висновок: в рамках воєнно-технічної співпраці з Великою Британією Україна може запропонувати виконувати обслуговування силових установок кораблів Королівських ВМС за допомогою потужностей нашого ДП "Зоря-Машпроект".

Співпраця між українським ОПК та британськими ВМС може бути доволі яскравою та продуктивною
Читайте також: Індія будує власні фрегати Talwar, "Зоря-Машпроект" поставить до них двигуни