xcounter
#

Легкий бойовий модуль та БПЛА-камікадзе: що покаже "Українська бронетехніка" на "Зброя та Безпека" (фото)

9833
Ударно-розвідувальний дрон RAM II та СБА "Новатор"
Ударно-розвідувальний дрон RAM II та СБА "Новатор"

Українська приватна компанія презентує сучасний дистанційно керований бойовий модуль та ударно-розвідувальний дрон RAM II

КВП "Українська бронетехніка" продовжує працювати над розширенням функціоналу своєї бронемашини СБА "Новатор".

Так, днями компанія анонсувала офіційну презентацію нового легкого бойового модуля ДКБМ НСВТ 12,7 мм та розвідувально-ударного безпілотного комплексу RAM II на Міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2021".

Читайте також: Побачити ворога першим: військову техніку ЗСУ почали оснащувати вітчизняною тепловізійною системою нічного керування Atri Tinds

Обидва ці вироби призначені, перш за все, для посилення можливостей СБА "Новатор", хоч можуть працювати й окремо, або на інших носіях.

Дистанційно керований бойовий модуль ДКБМ НСВТ 12,7 мм від КВП Українська бронетехніка
Дистанційно керований бойовий модуль ДКБМ НСВТ 12,7 мм від КВП "Українська бронетехніка"

Як повідомили представники компанії, новий ДКБМ є високоточною багатоцільовою збройовою системою третього покоління з можливістю встановлення різних типів та видів зброї – кулеметів калібру 7,62 та 12,7 мм, автоматичних гранатометів калібру 30 та 40 мм або ПТРК тощо.

Точність вогню ДКБМ забезпечує сучасний оптичний блок з дальністю виявлення цілей до 10 км (може бути дообладнаний тепловізором), котрий, як і сам модуль, повністю гіростабілізований у двох площинах.

Дистанційно керований бойовий модуль ДКБМ НСВТ 12,7 мм від КВП Українська бронетехніка
Дистанційно керований бойовий модуль ДКБМ НСВТ 12,7 мм від КВП Українська бронетехніка

Управління бойовим модулем здійснюється зсередини машини навідником-оператором з використанням пульту управління і багатофункціонального сенсорного дисплея з підтримкою технології multi-touch. Одноетапний процес прицілювання надає надзвичайно високу ймовірність влучання без ризику відкритого положення оператора.

ДКБМ встановлюється на СБА "Новатор" без доопрацювання броньованого корпусу – з використанням штатного евакуаційного люка й, за словами розробників, переводить бронемашину в розряд бойових броньованих колісних машин переднього краю з повним функціоналом як наступального, так і оборонного характеру.

Спеціалісти з Української бронетехніки постійно розширюють сфери застосування СБА Новатор й оновлюють свою бронемашину
Спеціалісти з "Української бронетехніки" постійно розширюють сфери застосування СБА "Новатор" й оновлюють свою бронемашину

Іншою новою розробкою є високоточний ударний баражуючий безпілотний авіаційний комплекс RAM II, який здатний як знищувати різноманітні цілі, так і використовуватись як розвідник.

Такий БЛА за допомогою камери з десятикратним оптичним зумом здатний успішно виявляти потрібні об’єкти й знищувати цілі за допомогою різних типів бойових частин (осколкової, термобаричної або кумулятивний) вагою у 3 кг.

Ударно-розвідувальний дрон RAM II має підйомну вагу у 8-10 кг й бойову частину у 3 кг
Ударно-розвідувальний дрон RAM II має підйомну вагу у 8-10 кг й бойову частину у 3 кг

Високий ступінь автоматизації дозволяє дрону запобігати помилок, які викликані людським фактором, під час проведення операцій й діяти як наодинці, так і у складі "рою".

В разі потреби (відсутність цілей або протидія РЕБ) RAM II здатен в автоматичному режимі повернутися на базу й безпечно приземлитися за допомогою парашуту.

Безпілотник може транспортуватися й керуватися з СБА
Безпілотник може транспортуватися й керуватися з СБА "Новатор"

БПЛА оснащений малошумним електричним двигуном, який дозволяє рухатись дрону зі швидкістю 70 км/год з бойовим радіусом у 30 км.

Запускається RAM II за допомогою мобільної катапульти й може перевозитись та керуватись з СБА "Новатор". На підготовку до польоту такого бойового дрона необхідно близько 10 хвилин.

Читайте також: "Українська бронетехніка" веде переговори з Афганістаном про поставку своїх бронемашин та мінометів