xcounter
#

Есмінець "Бистрий" налякав мешканців Владивостока (фото)

396
Ескадрений міноносець "Швидкий" проекту 956 ТОФ ВМФ РФ виходить з бухти Владивостока
Ескадрений міноносець "Швидкий" проекту 956 ТОФ ВМФ РФ виходить з бухти Владивостока

Вихід в море одного з найбільших кораблів тихоокеанського флоту ВМФ РФ налякав мешканців Владивостоку

Клуби чорного диму, які з'явилися в центрі Владивостока, налякали мешканців міста. Як з'ясувалося пізніше, винуватцем "пожежі" став ескадрений міноносець (есмінець за класифікацією НАТО) проекту 956 "Бистрий" ("Швидкий").

Мешканці російського міста встигнули зафіксувати дим на фото та викласти світлини у соціальних мережах.

Читайте також: Чим РФ намагається лякати США і НАТО в Світовому океані

Представники тихоокеанського флоту РФ спробували розсіяти паніку місцевих жителів коментарями журналістам.

Ескадрений міноносець
Ескадрений міноносець "Швидкий" проекту 956 ТОФ ВМФ РФ виходить з бухти Владивостока. Паротяг "Варяг". Димнув так, що я мало не задихнувся.

"Для кораблів такого проекту (956 типу «Сучасний») це нормально. При виході на робочий режим цей тип котлотурбінної енергетичної установки сильно димить, потім все нормалізується", - розповів начальник прес-служби ВВО по тихоокеанському флоту капітан 2 рангу Микола Воскресенський.

Нагадаємо, есмінець "Бистрий" (б/н 715) належить до проекту 956 типу "Сучасний", це тип ескадрених міноносців третього покоління, останній із розроблених і реалізованих у СРСР проєктів кораблів класу "ескадрений міноносець". Кораблі такого класу будувалися на російському заводі № 190 ім. А. О. Жданова в період з 1976 по 1992 рік. Він був спущений на воду 1987 році, а у 1989 введений до складу тихоокеанського флоту.

Ескадрений міноносець
Ескадрений міноносець "Швидкий" проекту 956 ТОФ ВМФ РФ виходить з бухти Владивостока

Загалом в СРСР було збудовано 17 таких кораблів. Перший з них - "Современный" ("Сучасний") був спущений на воду у 1978 році. Винуватець занепокоєння мешканців Владивостоку - "Швидкий", один з трьох кораблів цього типу, що й досі експлуатуються російським флотом (ще один на ремонті, а два в резерві).

Російські мешканці вже могли б і звикнути на прикладі авіаносного крейсера "Адмірал Кузнецов", що "гордість" їх флоту це старі кораблі, які димами демаскують себе на багато кілометрів

На сьогодні кораблі цього проекту морально й фізично застарілі (основне озброєння ПКР П-270 "Москіт" з дальністю 120-170 км, котрі вже давно не виготовляються) але через тотальний брак океанських кораблів, їх експлуатація все ще триває. Адже замінити застарілі міноносці нінащо, а амбіції потребують жертв.

Читайте також: Міноборони знову взялось за добудову корвету. Ну, поки що в думках...