xcounter
#

​САУ "Богдана" невдовзі знову вийде на випробування: ЗСУ потребують нову артсистему

САУ "Богдана" "вийде на полігони" у 2021 році
САУ "Богдана" "вийде на полігони" у 2021 році
12376

Мережею шириться відео нібито із новими випробуваннями "Богдани"

Відео, яке нещодавно було опубліковано на сторінці Ukrainian Military Pages у Facebook, деякими ЗМІ, зокрема і присвяченими військовій тематиці, було прийнято за нове. Можливо в оману ввели погодні умови, які співпадають із нинішніми.

На жаль, це відео було знято декілька років тому і вже було опубліковано у березні в одному з підкастів Defense Express, який присвячений розробці САУ "Богдана".

Читайте також: Армія Польщі за чотири роки отримала тільки 60 САУ місцевого виробництва Krab

(на 0:44 секунді)

Також маємо зазначити, що у відео можливо помітити старий дульний компенсатор "Богдани", який вже замінено на більш сучасний варіант.

САУ
САУ "Богдана" - сучасний вигляд

Defense Express дізнався у заступника Міністра оборони України Олександра Миронюка коли САУ "Дана" розпочне випробування.

"Проблеми, які розпочались навколо САУ "Богдана" у 2018 році були успішно подолані у 2020 році завдяки, в першу чергу, Міноборони. На сьогоднішній день ніяких перешкод немає. Найближчим часом "Богдана" вийде на випробування на полігони Збройних Сил України. Ця артсистема потрібна українському війську", - заявив Олександр Миронюк.

Він також додав, що вся необхідна для випробувань кількість снарядів у калібрі 155 мм вже знаходиться на складах.

САУ
САУ "Богдана" у 2018 році

Повне інтерв'ю з Олександром Миронюком, в якому мова йде про долю майже всіх розробок вітчизняної оборонної промисловості, включно із БПЛА "Сокіл-300", ОТРК "Грім-2", модернізацію танків Т-64 та "Оплот", а також про спільні проекти з країнами НАТО та іншими надцікавими питаннями про майбутнє озброєння ЗСУ - вийде найближчими днями.

Олександр Миронюк
Заступник міністра оброни Олександр Миронюк

Загалом САУ "Богдана" розглядається у ЗСУ, як один з основних варіантів переозброєння. В першу чергу - для заміни старих самохідних систем артилерійських бригад. В той час, коли декілька десятків чеських САУ Dana-M2 мають, в першу чергу, замінити причіпні гармати Д-20. Тому жодним чином закупівля чеських артсистем не впливає на розвиток вітчизняного проекту.

Очікується, що за своїми можливостями САУ "Богдана" вийде на один рівень із іншими самохідними системами країн-членів НАТО. Зокрема її дальність стрільби становить до 40 км звичайним снарядом, а активно-реактивним до 60 км.

Читайте також: В проект держбюджету-2021 Кабмін збільшив витрати на оборону: хто і на що отримав більше коштів